Kuva Mike Kotsch alkaen StockSnap

Useimmat kirkot haluavat tietää kuinka ratkaista budjettialijäämänsä.

Roomalaiskatolinen kirkko ei käytä budjettirahoitusta, mutta on historiansa aikana kohdannut ongelman, ettei kokoelman tuottoa ole mahdollista laskea turvallisesti. Koska jos he laskisivat rahat palvelun jälkeen, jokainen lähiseudun varas kuulee siitä hyvin nopeasti. Varkauksien estämiseksi he varastoivat keräyksen tuotot aarrearkkuun tai turvalliseen varastoon heti kirkon palvelun jälkeen.

Roomalaiskatolinen kirkko on jo 2000 vuoden ajan suorittanut toimintansa ilman yhtäkkiä rahavarojen loppumista, ja se on perustanut kirjanpidonsa varovaiseen arvioon kokoelman tuotoista.

Kunnan koon, keräilytuottojen, kirkon rakennuksen ylläpitämiskustannusten ja henkilöstökulujen välillä on likimääräinen korrelaatio. Mutta koska kirkko olettaa varovaisen arvion kirjanpidossaan olevista kokoelman tuotoista, sillä on säännöllisesti budjettialijäämä ja sen on leikattava. Kun leikkataan vuoden lopulla, jää jäljelle rahaa, jota pitäisi käyttää alijäämän sulkemiseen. Mutta niin ei tapahdu. Sen sijaan he lähettävät nämä rahat Roomaan.

Roomalaiskatolinen kirkko voisi ratkaista nämä ongelmat antamalla jokaiselle kunnalle oman pankkitilin, tallentamalla kokoelman tuotot pankkitilille ja jättämällä kirjanpidon pankkiin.

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä