Kuva Mike Kotsch alkaen StockSnap

Useimmat kirkot haluavat tietää kuinka ratkaista budjettialijäämänsä.

The Roman Catholic Church doesn’t use budget financing but has, throughout its history, encountered the problem that it is not possible to safely count the proceeds of the collection. Because if they counted the money after the service, every thief in the surrounding area would hear about that very quickly. To prevent theft, they store proceeds of the collection in a treasure chest or safe storage immediately after the church service.

Roomalaiskatolinen kirkko on jo 2000 vuoden ajan suorittanut toimintansa ilman yhtäkkiä rahavarojen loppumista, ja se on perustanut kirjanpidonsa varovaiseen arvioon kokoelman tuotoista.

Kunnan koon, keräilytuottojen, kirkon rakennuksen ylläpitämiskustannusten ja henkilöstökulujen välillä on likimääräinen korrelaatio. Mutta koska kirkko olettaa varovaisen arvion kirjanpidossaan olevista kokoelman tuotoista, sillä on säännöllisesti budjettialijäämä ja sen on leikattava. Kun leikkataan vuoden lopulla, jää jäljelle rahaa, jota pitäisi käyttää alijäämän sulkemiseen. Mutta niin ei tapahdu. Sen sijaan he lähettävät nämä rahat Roomaan.

Roomalaiskatolinen kirkko voisi ratkaista nämä ongelmat antamalla jokaiselle kunnalle oman pankkitilin, tallentamalla kokoelman tuotot pankkitilille ja jättämällä kirjanpidon pankkiin.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat