Kaksi käsivarret puhkesivat
Kuva Pixabay alkaen Pexels

Kuinka orjuus aiheuttaa liiketappioita, ei ole usein kysytty kysymys. Siitä huolimatta voimme puuttua tähän täällä. Toimiakseen yrityksen on maksettava vähintään riittävän korkea palkka asumisen, vaatteiden, ruoan ja työntekijöiden kuljetuksen maksamiseksi. Orjia pitävien yritysten piti myös aiheutua näistä kustannuksista, plus näiden orjien vartiointikustannukset.

Orjia pitäneet yritykset uskoivat voivansa välttää nämä kustannukset asettamalla orjaansa omalle maalle. Mutta he eivät huomanneet, että et voi asentaa koneita tai istuttaa puuvillaa paikoissa, joissa orjat asuvat ja kasvattavat ruokansa. Seurauksena orjien pitäminen aiheutti tulonmenetyksiä. Koska menetettyjä tuloja ei voida käsitellä kirjanpidossa, tämä aiheutti tappioita.

Orjia pitäneet yritykset kärsivät tappioista ensimmäisestä päivästä, kun taas yritykset, jotka eivät pitäneet orjia, kärsivät tappioita vain kolmannen ja yhdeksännen verovuoden välillä. Jopa kolmen tai yhdeksän vuoden kuluttua orjia pitäneiden yritysten tappiot olivat aina suuremmat kuin vastaavien yritysten, jotka eivät pitäneet orjia, tappiot.

Eurooppa ja Yhdysvaltojen pohjoiset osavaltiot eivät poistaneet orjuutta, koska he olivat ylpeitä ihmisiä; he tekivät sen taloudellisten etujen takia. Niissä maissa, joissa ei ollut orjia, oli vahvempi talous kuin orjavaltioissa. Vaikka Yhdysvaltojen sisällissotaa ei olisi tapahtunut, eteläosat olisivat lopulta poistaneet orjuuden, koska mekaanisia harvestereita käyttäneet yritykset olisivat olleet kannattavia, kun taas orjia pitävien yritysten olisi pitänyt leikata itsensä takaisin konkurssiin.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat