Kuva Josh Hild alkaen Pexels

Amerikan ongelmat, ainakin joitain niistä kuvataan tässä viestissä. Tappioiden välttämiseksi markkinoiden on kasvava vain 2% vuodessa. Vuosisatojen ajan Yhdysvalloissa maahanmuutto ylitti 2% väestöstä. Tämän seurauksena markkinat kasvoivat yli 2% vuodessa, eikä amerikkalaisille yrityksille koskaan aiheutunut tappioita. Tämä koski myös muiden maiden siirtomaita.

1950-luvun alussa koko maailma upposi taloudelliseen rappeutumiseen epäsuorasti toisen maailmansodan vuoksi. Vuosien taistelujen jälkeen miljoonat sotilaat palasivat kotiin vuonna 1945 aloittaakseen rutiinityönsä. Viisi vuotta myöhemmin ikävystyminen iski, ja ihmiset alkoivat työskennellä paljon hitaammin.

Alankomaissa yritykset ratkaisivat tämän ongelman toteuttamalla tulospalkkaa. Tämä innosti heikosti koulutettuja ja ammattitaidottomia työntekijöitä ajattelemaan menetelmiä oman tuotantonsa laadun ja määrän parantamiseksi. Se teki työstä paljon hauskempaa, ja myös palkat nousivat.

Maahanmuutto lakkautettiin Yhdysvalloissa, mikä lopetti markkinoiden kasvun, ja Yhdysvaltojen talouden lasku kesti 1950-luvun loppuun. 1960-luvun vauraus syntyi, koska miljoonat pienyritykset alkoivat leikata, ja yrittäjät taskuttivat leikkausten tuotot. 1960-luvun loppuun mennessä suurin osa näistä pienyrityksistä meni konkurssiin, ja Yhdysvaltojen vauraus pysähtyi.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat