puuttuu pala kaikesta valkoisesta palapelissä
Kuva Pixabay alkaen Pexels

Budjettialijäämien kattaminen on yksi tärkeimmistä kysymyksistä raha- ja finanssipolitiikassa. Kolmenkymmenen vuoden ajan Alankomaiden hallitus on käyttänyt temppua piilottaakseen julkisen talouden alijäämän todellisen suuruuden. Tämän verkkosivuston kirjoittajalla ei ole tarpeeksi tietoa muiden maiden politiikasta arvioidakseen, ovatko ne käyttäneet samaa temppua.

Kolmenkymmenen vuoden ajan Alankomaiden hallitus on käyttänyt temppua piilottaakseen julkisen talouden alijäämän todellisen suuruuden

Alankomaiden peräkkäiset hallitukset ovat soveltaneet leikkauksia 30 vuoden ajan. Mutta kuten yritykset, poliitikot eivät koskaan harkinneet näiden leikkausten tuottojen käyttämistä budjettivajeen korjaamiseen. Joten 6 miljardia euroa, jonka Rutte II: n oli leikattava, oli todellisuudessa 200 miljoonan euron alijäämä vuodessa viimeisten 30 vuoden aikana. Tämä ei ollut hallituksen budjettivaje, vaan todennäköisesti alahuoneen (Alankomaiden kongressi). Hallituksen budjettivaje on paljon suurempi.

Alankomaiden hallitus aloitti rahavirtojen uudelleenohjauksen 1980-luvun puolivälissä, mutta leikkaukset alkoivat vasta 1990-luvun puolivälistä. Kun kassavirrat ohjataan uudelleen, organisaatiolle luvataan avustus, joka lopulta tuottaa 5 prosenttia vähemmän. Leikkaamiseksi organisaation on maksettava takaisin 5%. Tämä näyttää olevan sama. Mutta todellisuudessa on erojen maailma.

Vuonna 1986 vanhusten hoitokodille luvattiin 10 miljoonan guldenin avustus vuodessa, mutta se sai vain 9.5 miljoonaa guldenia. Seurauksena oli, että 5 prosenttia työntekijöistä oli irtisanottu ja he protestoivat Haagissa.

leikkaus on kaksikymmentä kertaa suurempi kuin kansalaiset uskovat.

Vuosina 2014 ja 2015 kotihoito-organisaatio sai miljoona euroa vuodessa kahdesti, mutta sen oli palautettava 1 50,000 euroa kahdesti huhtikuussa 2015. Mutta avustuskauden puolivälissä organisaatiolla ei ole enää 100,000 100,000 euroa jäljellä, koska kaikki heidän budjetoimansa rahat palkoille. Ainoa tapa, jolla organisaatio voi saada 1 XNUMX euroa, on lomauttaa kaikki työntekijät ja sulkea ovensa. Tämä jättää työntekijät uskomaan, että organisaatio meni konkurssiin huonon hallinnon kautta, eivätkä he protestoi. Ensi vuonna hallituksen ei enää tarvitse maksaa miljoonan euron avustusta. Joten todellisuudessa leikkaus on kaksikymmentä kertaa suurempi kuin kansalaiset uskovat.

Lokakuussa 2017 Alankomaiden pääministeri Mark Rutte on käyttänyt pääkirjatili tuloslaskelma Tweede Kamerin (Alankomaiden alahuone) 7 miljardin euron alijäämän korvaamiseksi. Ottaen huomioon, että Alankomaiden Rijks ylittää (valtionhallinnon) budjettivajeen noin kaksikymmentä kertaa, se on noin 140 miljardia euroa.

Yritystappiot syntyvät, koska tuotteita ei voida myydä. Hallitus ei kuitenkaan myy mitään. Joten mikä aiheutti heidän budjettialijäämänsä?

Ennen vuotta 1985 hallitukset eivät koskaan laskeneet rahaa. He luottavat sokeasti tiliinsä. Jos virheitä tehtiin, virkamiehet lähetettiin oikeudenmukaisesti kotiin vuoden lopussa ilman palkkaa.

Ennen kuin giro-maksut olivat saatavissa yrityksille ja kansalaisille verojen maksamiseen, noin vuonna 1985 oli mahdotonta laskea suuria summia turvallisesti. Sillä ei ollut väliä kuinka paljon virkamies ansaitsi, jos kerroit heille, että holvissa on noin sata miljardia dollaria käteistä ja pyysit heitä laskemaan se, heillä olisi suuri houkutus viedä osa tuosta rahasta kotiinsa.

Ennen vuotta 1985 hallitukset eivät koskaan laskeneet rahaa. He luottavat sokeasti tiliinsä. Jos virheitä tehtiin, virkamiehet lähetettiin oikeudenmukaisesti kotiin vuoden lopussa ilman palkkaa.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi hallitukset keksivät budjettirahoituksen. Budjettirahoituksella organisaatio toimii ikään kuin hallinnollinen tehtävä olisi tuote, josta maksetaan suorituksen jälkeen. Jokaista virkamiehen työtuntia kohti varataan noin 1000 dollaria budjettiin. Tällä tavalla ei ole riittävästi budjettia virkamiehen palkan kattamiseen, vaan myös organisaatio- ja asumiskustannusten kattamiseen.

Menetelmä toi kuitenkin esiin suuren ongelman. Kun ajoitettua tehtävää ei ole tehty, siihen liittyvää budjettia ei syötetä järjestelmään. Koska on mahdotonta varata näitä odotettuja tuloja, joita ei ole saatu, syntyy budjettivaje ja hallitus leikkaa. Ennustettavissa olevat virkamiehet eivät suorita aikataulun mukaisia ​​tehtäviä. Joten siihen liittyvää budjettia ei kirjata kirjanpitoon, ja budjettivaje kasvaa edelleen.

Jos hallitukset vain tietäisivät, kuinka paljon rahaa heillä oli

Hallitukset sulkevat tilinsä joka neljäs vuosi. Alankomaissa tämä tapahtuu vaaleja edeltävän vuoden toukokuussa. Amerikassa tämä tapahtuu vaalivuoden marraskuussa.

Tilien päättämisen yhteydessä hallitus havaitsee odottamattoman tilanteen. Toukokuussa 2020 Alankomaiden tuulen määrä oli noin 140 miljardia euroa. Samoin tapahtuu määrä, jonka hallituksen piti leikata. Joten tämä ei ole onnea, vaan leikkauksien tuotto.

Ilman pääkirja pääoma hallitus käyttää tätä rahaa rikkaille verohelpotuksen myöntämiseen ja / tai osastojen budjetin kasvattamiseen.

Kanssa pääkirja pääoma, hallitus voi käyttää rahaa budjettivajeen kattamiseen.

Vaihtoehtoisesti

Jos kysyt joku onko heillä velkaa, he ovat syvästi loukkaantuneita. Jokaisen talonomistajan mielestä on aivan normaalia, että velka on pankille kolmekymmentä vuotta.

Jokaisella maailman hallituksella on budjettivaje. Jotkut budjettivajeet ovat vasta XNUMX vuotta vanhoja. Muut ovat satoja vuosia vanhoja ja kasvavat edelleen. Joissakin tapauksissa ehkä jopa tuhat vuotta vanha.

Lähes jokaisella yrityksellä maailmassa on tappio tai budjettivaje. Joskus menetys on vain muutaman vuoden ikäinen. Joskus tappio tai budjettivaje on 150 vuotta vanha.

Jos leikkauksista saatava tuotto ei ole riittävän suuri tappion tai budjettivajeen kattamiseen. Se voi kestää useita vuosikymmeniä. Joskus jopa muutama sata vuotta.

Yrityksen pahin tapa tappion / budjettivajeen korjaamiseksi on käyttää orjia. Orjat tuottavat heikkolaatuisia tuotteita ja orjien pitäminen aiheuttaa tappioita.

Hallituksen pahin tapa lopettaa budjettialijäämänsä on luoda diktatuuri. Diktatuurit vähentävät tuotantoa ja palkkoja. Seurauksena on, että yrityksillä on tappioita, ja kansalaisilla ei ole rahaa verojen maksamiseen.

Paras tapa yritykset tappion / budjettivajeen kattamiseksi on sisällytettävä pääkirja pääoma ja varatili heidän kirjanpidossaan. Tuottaa ja myy korkealaatuisia tuotteita ja maksa korkein palkka työntekijöille, joiden osuus liikevaihdosta on suurin.

Paras tapa hallitus budjettialijäämän sulkeminen tarkoittaa sisällyttämistä pääkirjaan tuloslaskelmaan ja varantorahoitustilille, ja rohkaisemalla yrityksiä tekemään edellä mainitut, jotta hyvän palkansaajat voivat maksaa korkeita veroja. Tämä hallitus voi käyttää sekä yleisen elintason parantamiseen että budjettialijäämänsä kattamiseen.

Budjetointi yrityksissä

90-luvun puolivälistä lähtien hallitusten lisäksi myös yritykset ovat käyttäneet laajalti budjettirahoitusta. Vaikka yritykset kutsuvat tätä budjetointiin. Budjetointi yksinkertaistaa suunnittelua.

Tuotteen luomiseen tarvittavien tuntimäärien ja yksiköiden määrän perusteella, jonka yritys haluaa tuottaa, on melko helppoa laskea, kuinka monta työntekijää tarvitaan ja kuinka monta johtajaa he tarvitsevat. Kuinka monta tuntia tukiosastot, kuten henkilöstöresurssit ja ruokalat, varaavat tälle tuotannolle. Lisäksi on melko yksinkertaista laskea, kuinka paljon rahaa tarvitaan palkan maksamiseen kaikille tämän tuotannon työntekijöille. Tämä budjetti on sidottu tuntimäärään, jonka työntekijät työskentelevät tämän tuotteen parissa. Siksi kaikkien käytettävissä olevien työntekijöiden maksamiseen on aina riittävästi rahaa.

Mutta siinä on ongelma. Budjetointi, kuten budjettirahoitus, sisältää kaksi puutetta, jotka aiheuttavat tappioita ja lisäävät sitten tappioita. Tämä johtuu siitä, että budjetoinnin, kuten budjettirahoituksen, tarkoituksena ei ollut suunnittelun helpottaminen, vaan palkkaongelman ratkaiseminen. Johtajat tai johto eivät ole kehittäneet tätä menetelmää. Tätä menetelmää kehitettiin ja toteutusta pakottivat hallintohenkilöt ja viranomaiset yrityksissä ja hallituksissa.

Ennen kuin pankit maksoivat giro-maksuja hallitusten, tuettujen laitosten, yritysten, työntekijöiden ja kuluttajien käyttöön vuonna 1985, ei ollut mahdollista laskea turvallisesti enemmän kuin muutama sata tuhatta dollaria käteisenä. Se tarkoitti, että hallitus ei voinut laskea verotuloja. Suurten yritysten ei ollut mahdollista laskea suurten osakeantien tuottoa. Hallitukset ja suuret yritykset luottivat sokeasti kirjanpitoonsa, ja jos tämä ei ollut tasapainossa, virkamiehet ja hallintohenkilöstö lähetettiin kotiin ilman palkkoja.

Virkamiehet ja hallintohenkilöt löysivät ratkaisun palkkaongelmaansa

Näillä virkamiehillä ja hallintohenkilöstöllä oli tarpeeksi tätä nopeasti ja he alkoivat etsiä ratkaisua palkkaongelmaansa. Ratkaisu, budjetointi tai budjettirahoitus oli keksitty melko usein viimeisen 3000 vuoden aikana. Toisesta vuodesta lähtien kaikki yritykset ja hallitukset, jotka käyttivät tätä hyväkseen, kärsivät tappioita tai budjettialijäämiä ja supistivat itsensä olemassaolosta.

Yhteiskuntamme ei ole poikkeus. Hallitukset ympäri maailmaa toteuttivat teiden kunnossapidon rakenneleikkauksia vuonna 1999. Seurauksena on, että kaikki maailman teet ovat niin huonossa kunnossa vuoteen 2030 mennessä, että supermarketteja ei voida toimittaa.

Kaksi virhettä:

  1. Ei ole mahdollista nähdä, onko ajoitetut tehtävät suoritettu. Ellei näin ole, kyseisiin työtunteihin liittyvää budjettia ei kirjata.
  2. Näyttää siltä, ​​että osastopäälliköillä on mahdollista lisätä osastonsa budjettia toteuttamalla temppu. Todellisuudessa tämä temppu vain lisää budjettivajetta.

Se, että ei ole mahdollista nähdä, onko suunnitellut tehtävät suoritettu, osoittaa selvästi, että johto ei olisi voinut kehittää tätä menettelyä. Johtajat eivät koskaan hyväksy menettelyä, joka ei tarkista, ovatko työntekijät todella tehneet työnsä.

Budjetin varaamatta jättämisen ongelmana on, että myös yrityksen kirjanpidolla ei ole tapaa tarkistaa, onko odotetut rahat (tässä tapauksessa budjetti) todella saatu. Jos näin ei ole, menetys tai budjettivaje.

Suunnittelun yksinkertaistamiseksi useita tehtäviä on erotettu toisistaan. Joten johtaja ei voi nähdä toimiensa seurauksia:

Johtajaa huijataan uskomaan, että hän voi lisätä osaston budjettia

  1. Tehtävien suunnittelu ja sen tuottaman budjetin laskeminen
  2. Laskeminen kuinka monta tuntia työn suorittaminen kestää
  3. Lasketaan kuinka monta työntekijää vaaditaan työskentelemään noina aikoina
  4. Lasketaan, kuinka paljon budjettia tarvitaan kaikkien osallistuvien työntekijöiden maksamiseen

Johtaja suorittaa vain ensimmäisen tehtävän. Joten näyttää siltä, ​​että ylimääräisten tehtävien suunnittelu johtaa ylimääräiseen budjettiin. Kolme muuta tehtävää hoitavat muut osastot. Jos käy ilmi, että osastolla ei ole tarpeeksi työntekijöitä suunniteltujen tehtävien suorittamiseen, nimitetään lisää työntekijöitä.

Mutta palkkojen maksamiseen tarvittava budjetti liittyy työntekijöiden tekemien työtuntien määrään. Joten jos tarvitaan lisää työskenteleviä työntekijöitä, tarvitaan enemmän budjettia. Tämä ylimääräinen budjetti vähennetään osaston budjetista.

Johtaja ei ottanut suunnittelussaan huomioon ylimääräisen henkilöstön nimittämistä, eikä myöskään budjetoinut sitä. Joten vaikka budjetti kasvaa suunniteltujen ylimääräisten tehtävien vuoksi, budjetin lisäys, joka on välttämätön kaikkien tähän tuotantoon osallistuvien ylimääräisten työntekijöiden maksamiseksi, on suurempi. Joten lopulta vain osaston budjettivaje kasvaa.

Kokoaminen palkaluetteloon

Budjetointi ja budjettirahoitus on keksitty sen varmistamiseksi, että työntekijöille maksetaan aina tarpeeksi rahaa. Mutta giro-maksujen ja verkkopankin ansiosta tämä ongelma ratkaistiin vuosikymmeniä sitten.

Kirjanpito on vain todellisuuden malli. Internet-pankkitoiminta on todellisuutta. Kun kirjanpitotaseen ja Internet-pankkitilin välillä on ero, Internet-pankkitoiminta on aina oikein.

Antamalla jokaiselle osastolle oma pankkitili ja tallettamalla osaston budjetti pankkitilille, osastolla on päivittäin mahdollisuus saada tarkkoja tietoja budjetin koosta.

Yhdessä pääkirja pääoma, saadaksesi tietoa tappioista ja a varatili tappioiden kattamiseksi osasto voi varmistaa, että sillä on aina riittävästi rahaa työntekijöidensä maksamiseen.

Nousevat palkat

Toinen suuri ongelma on, että budjetointi tekee palkkojen korottamisen mahdottomaksi. Suunnittelu on erittäin helppoa, koska työntekijöillä on vakio palkka, jota mukautetaan vain inflaatioon. Jos palkankorotus olisi mahdollista muiden tekijöiden perusteella, ei olisi enää mahdollista laskea, kuinka paljon rahaa palkoihin tarvitaan tuotantotuntien lukumäärän perusteella.

Se, että palkkoja ei voida nostaa, ei ole vain työntekijöiden, mutta myös yritysten ongelma. On olemassa kaksi tapaa, jolla yritykset voivat kasvattaa myyntiään ja voittojaan. Lisäämällä työntekijöiden lukumäärää tai toimittamalla korkealaatuisempaa tuotetta. Vaikka liikevaihdon kasvu on sama molemmissa tapauksissa, toinen menetelmä tuottaa yleensä enemmän voittoa.

Työntekijät eivät kuitenkaan ole halukkaita oppimaan taitoja, joita tarvitaan työn laadun parantamiseen, kunhan he eivät näe ponnistelunsa heijastuvan palkkaansa.

Tuntipalkan seurauksena on tiettyjä toimintoja, joita ei enää voida harjoittaa tänään.

1970-luvun lopulla Alankomaissa tehtaissa oli käytössä tuhansia 100 metrin korkeita savupiippuja. Vuodesta 1980 lähtien he kaikki katosivat yhtäkkiä. Tämä ei johdu siitä, että ympäristövaatimuksia olisi tiukennettu, vaan siitä, että tuntipalkat oli otettu käyttöön.

Nämä savupiiput oli puhdistettava kerran vuodessa. Oli hyvin harvat savupiipunlakaisut, jotka uskalsivat kiipeä ylös tikkaiden kanssa savupiipun ulkopuolelle ja kiipeävät sitten sisäpuolelta puhdistaakseen savupiipun.

Suorituskyvyn palkan sekä tarjonnan ja kysynnän lain yhdistelmän perusteella nämä ihmiset ansaitsivat 1000 guldenia päivässä vuonna 1979. Sitten otettiin käyttöön tuntipalkka. Vuonna 1980 yrityksille, joissa he työskentelivät, maksettiin yhä 1000 guldenia päivässä. Mutta savupiipunlakaisut saivat vain 80 guldenia päivässä tuntipalkan perusteella. Kukaan ei ollut halukas ottamaan henkensä riskejä niukalla summalla, minkä vuoksi työn toteuttaminen oli mahdotonta.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat