Kuva Pixabay alkaen Pexels

Mitä eroa on taloudellisesti terveiden ja epäterveellisten yritysten välillä?

Terveet yritykset

Kun yritykset ovat terveitä, yrityksissä on paljon korkeasti päteviä työntekijöitä, jotka tuottavat ja myyvät korkealaatuisia tuotteita. Yritykset saavat paljon rahaa näistä tuotteista, joiden avulla he maksavat työntekijöilleen hyvän palkan. Lisäksi heillä on avustajia / oppisopimusoppijoita, jotka tukevat näiden tuotteiden tuotantoa ja myyntiä ja ansaitsevat myös melko korkean palkan.

Kun yritykset ovat terveitä, ihmiset täyttävät kolme roolia: työntekijä, kuluttaja ja asiakas. Työntekijänä he ansaitsevat rahaa, jonka he voivat käyttää, ostamalla kuluttajina kalliita tuotteita. Asiakkaana heillä on työtä talossa ja puutarhassa. Siksi he palkkaavat taiteilijoita luomaan taidetta, jota he voivat näyttää kotissaan ja puutarhassaan tai tuottaa näyttelyitä, joihin he voivat käydä. He palkkaavat talonmiehiä hoitamaan vammaisia ​​perheenjäseniä.

Kun yritykset ovat terveitä, hallitus toimii rajoitetusti

Kun yritykset ovat terveitä, hallitus toimii rajoitetusti. Hallitus omistaa infrastruktuurin, jonka yritysten on toimittava. Ne ovat teitä, rautateitä, puhelin- ja Internet-kaapeleita, matkapuhelintornit radio- ja TV-kanaville, lentokentät ja lentokoneiden liikenteenohjaus jne. Hallitus tarjoaa yrityksille tämän infrastruktuurin käytön siinä määrin, että se tarvitsee ylläpidon maksamiseksi. Mutta kunnossapitoa suorittavat myös yritykset. Infrastruktuurin omistava yritys voi luoda monopolin ja nostaa hintoja armottomasti. Siksi puhelin, Internet ja TV ovat Amerikassa paljon kalliimpia kuin Alankomaissa.

Kun yritykset ovat terveitä, hallitus on hyvin pieni ja tarvitsee vähän verorahoja toimiakseen.

Epäterveelliset yritykset

Kun yritykset ovat epäterveellisiä, he irtisanovat suurimman osan työntekijöistään. Siksi työttömyys nousee ja palkat laskevat.

Kun yritykset ovat epäterveellisiä, pienet yritykset katoavat, ja suuret yritykset työllistävät mahdollisimman vähän työntekijöitä maksten heille matalaa palkkaa. Heillä on paljon hallinnollisia työntekijöitä, jotka ansaitsevat myös alhaisen palkan. Heillä on suuri määrä johtajia, jotka osallistuvat moniin kokouksiin ja ansaitsevat hyvän palkan.

Kun yritykset ovat epäterveellisiä, ihmiset täyttävät kaksi roolia. Työntekijänä he ansaitsevat vähän rahaa, jonka kääntävät ympäri ja kuluttavat halvoihin tuotteisiin kuluttajana. Joten yritykset ansaitsevat vähän rahaa ja (pakotetaan) rajoittautumaan tuottamaan paljon halpoja tuotteita. Ihmisillä ei ole rahaa kunnossapidon suorittamiseen kotona ja puutarhassa, joten kunnossapitoyritykset konkurssiin. Ihmisillä ei ole rahaa taiteilijoiden sopimukseen, joten he menevät myös konkurssiin.

Vangot ovat kasvaneet valtavasti viimeisen XNUMX vuoden aikana, koska hallituksen on pitänyt pitää työttömät kaduilla

Kun yritykset ovat epäterveellisiä, hallitus löytää pian kaksi asiaa. Kyllästyneistä työttömistä tulee tuhoisia, ja se kehittää menetelmiä näiden työttömien hoitamiseksi. Perinteisesti tämä tehtiin rekrytoimalla ihmisiä armeijaan. Viimeisen XNUMX vuoden aikana hallitukset ovat kääntyneet työttömyysetuuksiin, koulutukseen (Eurooppa) ja vankiloihin (Yhdysvallat). Vangot ovat kasvaneet valtavasti viimeisen XNUMX vuoden aikana, koska hallituksen on pitänyt pitää työttömät kaduilla.

Terveelliset ja epäterveelliset yritykset, miten kertoa? Kun yritykset ovat epäterveellisiä, hallitus on valtava, omistaa monia yrityksiä, joita tarvitaan yhteiskunnan johtamiseen. Se tarvitsee paljon verorahoja suorittaakseen kaikki tehtävänsä.

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat