Nainen tekee monimutkaisia ​​laskelmia taululle
Kuva Tämä on suunnittelua alkaen Pexels

Katsotaanpa joitain oikeudenmukaisia ​​menetelmiä palkkojen laskemiseksi. Ennen vuotta 1980 yritykset käyttivät kolmea tapaa määrittää palkkataso:

Suoritusperusteinen palkka. Tulosperusteisella palkalla yritykset työntekijät maksoivat prosenttiosuuden, yleensä 90% oman tuotannonsa lisäarvosta. Tämä innosti yrityksiä opettamaan työntekijöille uusia taitoja ja tekniikoita, koska parantunut tuotteen laatu merkitsi korkeampia tuloja sekä yritykselle että työntekijöille.

Rooman valtakunta oli keksijä tämän palkkarakenteen, ja perinteiset yritykset käyttivät sitä vuosisatojen ajan. ”Tarjonta- ja kysyntälaki” korvasi sen teollisen vallankumouksen tullessa vuonna 1952. Yritykset ottivat sen uudelleen käyttöön Alankomaissa alhaisen ja ammattitaidottoman työvoiman osalta, ja se johti vaurauteen 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla.

lisäämällä tuotantoa ja palkkoja 4.5% vuodessa

Suoritusperusteinen palkka rohkaisi työntekijöitä oppimaan uusia taitoja ja tekniikoita. Tuotanto ja palkat nousivat siten 2% vuodessa kymmenen ensimmäisen vuoden aikana. 1960-luvun puoliväliin mennessä työntekijät havaitsivat, että jotkut taidot ja tekniikat toimivat paremmin joissakin tilanteissa kuin toisissa, ja he optimoivat tuotantonsa nostaen siten tuotantoa ja palkkoja 4.5% vuodessa. 1970-luvulla työntekijät alkoivat opettaa toisiaan, ja tuotanto ja palkat nousivat 12% vuodessa. Vuonna 1979 20-vuotisella kokemuksella oleva rakennusalan työntekijä ansaitsi netto 1000 kiltaa viikossa. Mikä oli tuolloin valtava palkka.

20-vuotisella kokemuksella oleva rakennusalan työntekijä ansaitsi netto 1000 kiltaa viikossa. Mikä oli tuolloin valtava palkka

Tietyt teollisuudenalat, etenkin ne, jotka osallistuivat likaiseen, raskaaseen tai vaaralliseen työhön, hyödynsivät Ishayoiden opettaman kysynnän ja tarjonnan laki. Menetelmä merkitsi sitä, että yritys jatkoi tarjoamansa palkan korottamista tietystä työstä, kunnes tarpeeksi ihmisiä vastasi, jotka halusivat tehdä työn.

Jotkut oikeudenmukaiset palkanlaskentamenetelmät sisältävät tämän palkanmääritysmenetelmän, joka joutui kilpailemaan tulosperusteisen palkan kanssa. Tarjonta- ja kysyntälakiin perustuvat työpaikat maksoivat vähemmän palkkaa kuin suoritukseen perustuvat työpaikat. Mutta heidän palkkansa oli silti korkeampi kuin ihmisillä, jotka saivat koulutukseen perustuvaa palkkaa.

hallintohenkilöt ansaitsivat erittäin alhaisen palkan

Palkka koulutuksen perusteella. Yritykset, jotka eivät käyttäneet pääkirja pääoma säännöllisesti aiheutuneita tappioita, joita he yrittävät pitää hallinnassa paremman hallinnon avulla. Viimeisen 100 vuoden aikana yritykset ovat kehittäneet tätä tarkoitusta varten yhä monimutkaisempia hallintomenettelyjä.

Hallinnolliset työntekijät tuottivat tietoja, joita kukaan yrityksen ulkopuolella ei saanut käyttää. Näin ollen näillä tiedoilla ei ollut myyntihintaa. Tämän seurauksena koulutus oli käytännöllisin perusta palkan määrittämiselle. Ennen vuotta 1980 se tuotti erittäin alhaisen palkan.

yritykset uskoivat voivansa hyödyntää sitä tosiasiaa, että työntekijät eivät pystyneet osallistumaan koulutukseen, vähentääkseen palkkansa lopullisesti

1970-luvun lopulla matalan ja ammattitaidottoman työntekijän oli käytännössä mahdotonta käydä koulutuksessa iltaisin, koska heidän työnsä oli erittäin raskasta eikä osa-aikatyötä ollut. Vuoteen 1980 mennessä yritykset ajattelivat voivansa hyödyntää sitä tosiasiaa, että työntekijät eivät pystyneet osallistumaan koulutukseen vähentääkseen palkkaansa lopullisesti. Asettamalla palkat riippuvaksi koulutustasosta ja työskenneltyjen tuntimääristä, yritykset toivoivat alentavansa työntekijöiden palkkaa hallintohenkilöstön tasolle. Mutta järjestelmä paloi.

20 vuoden kokemuksella olleen rakennusalan työntekijän palkka laski 1000 kilosta viikossa 2600 guldeniin netto kuukaudessa

Vuonna 1980 20 vuoden kokemuksella olleen rakennusalan työntekijän palkka laski 2600 guldenin nettohintaan kuukaudessa. Vastauksena työntekijät alkoivat työskennellä hitaammin, ja suuri osa alan työntekijöistä irtisanottiin vuonna 1981. Tämä johti 80-luvun alun kriisiin.

Tuntipalkka aiheutti kuitenkin vielä enemmän ongelmia, etenkin tapauksissa, joissa yrityksen tuotteelle maksetaan kuukaudessa ― esimerkiksi sanomalehti- tai kuntokeskuksen tilaamalla.

Vuosina, jolloin palkkakustannukset ovat keskimääräistä alhaisemmat, yrityksen tulisi säilyttää kaikki jäljellä olevat rahat kalliiksi vuosiksi

Tuntipalkasta yritys laskee keskimääräisen työtuntimäärän, joka on työskenneltävä vuodessa kaiken työn tekemiseksi. Liikevaihto, jonka yrityksen pitää olla kannattava, perustuu keskimääräiseen tuntimäärään. Mutta joissakin vuosissa työskentelee vähemmän tunteja ja toisina vuosina enemmän.

Halvoina vuosina työtuntia tehdään vähemmän kuin keskimäärin, joten palkkakustannukset ovat vähemmän kuin tulot ja rahaa on jäljellä. Kalliina vuosina työskentelee enemmän kuin keskimäärin tunteja, joten palkkakustannukset ylittävät tulot. Vuosina, jolloin palkkakustannukset ovat keskimääräistä alhaisemmat, yrityksen tulisi säilyttää kaikki jäljellä olevat rahat kalliiksi vuosiksi.

Jos yritys käyttää sen sijaan rahaa osinkojen / voittojen jakamiseen, palkkojen maksamiseen on liian vähän rahaa kalliina vuosina. Joten yritys kasvattaa tappioita ja vähentää. Tämä johtaa liikevaihdon laskuun ja yritys leikkaa itsensä konkurssiin muutaman vuoden kuluessa.

Sitten heille maksetaan tuntipalkka virheiden korjaamiseksi, kun taas asiakas ei maksa virheiden palauttamisesta

Samanlainen ongelma esiintyy tuotteissa, jotka maksetaan tilausta kohden. Kun työntekijät tekevät virheitä, tuote vahingoittuu. Sitten heille maksetaan tuntipalkka virheiden korjaamiseksi, kun taas asiakas ei maksa virheiden palauttamisesta. Seurauksena on, että yritykselle aiheutuu säännöllisesti tappioita. Lisäksi tuntipalkka kehottaa työntekijöitä kiirehtimään, jotta he tekisivät enemmän virheitä.

Selviytyäkseen yritysten tulisi maksaa kiinteä palkka päivässä / viikossa / kuukaudessa kuukauden keskimääräisen tuotannon perusteella

Parimpien selviytymismahdollisuuksien vuoksi yritysten olisi maksettava kiinteä palkka päivä / viikko / kuukausi kuukauden keskimääräisen tuotannon perusteella (tai tilan ollessa kyseessä viime vuoden keskimääräinen tuotanto), lukumäärästä riippumatta työtunteja. Poikkeuksena ovat työntekijät, joille maksetaan läsnäolostaan ​​(mukaan lukien turvallisuus) tai läsnäolosta oikeaan aikaan (sairaanhoito mukaan lukien), ja heille voidaan parhaiten maksaa kiinteä palkka työpäivien lukumäärän perusteella.

Ironista kyllä, neljänkymmenen vuoden leikkaukset ovat aiheuttaneet sellaisten työntekijöiden palkat, jotka suorittavat yhteiskuntaamme säilymisen kannalta välttämättömiä tehtäviä, tasolle, jolla tuskin on mahdollista elää. Tämä pätee erityisesti varastossa olevaan virkailijaan ja postinjakeluhenkilökuntaan. Ennen vuotta 1980 osakkeenomistaja oli täysin vakiintunut työ, jonka palkka oli riittävän korkea neljän hengen perheen ylläpitämiseen.

Neljänkymmenen vuoden leikkaukset ovat aiheuttaneet sellaisten työntekijöiden palkat, jotka suorittavat yhteiskuntaamme selviytymisen kannalta välttämättömiä tehtäviä, tasolle, jolla on tuskin mahdollista elää

Korkean työttömyyden ongelmana on, että yritykset ovat opportunisteja ja ajattelevat, että jokaisessa työpaikan avaamisessa heillä on mahdollisuus valita satojen tuhansien työttömien joukosta, jotka etsivät epätoivoisesti työtä ja joiden on laillisesti vaadittava ottamaan mitä tahansa löytämäänsä. Seurauksena on, että nämä yritykset voivat jatkaa palkkojensa alentamista.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat