Mies työpukuun juominen kupillinen kahvia työskennellessään tietokoneella
Kuva Andrea Piacquadio alkaen Pexels

Hollannin kiltojen kirjanpitomenetelmä on mielenkiintoinen aihe. Noin 800 vuotta sitten Hollannin killat kehittivät nerokkaan menetelmän liiketoiminnan menetysongelman ratkaisemiseksi. Vaikka melkein kukaan ei ymmärtänyt sen toimivuutta, yritykset käyttivät sitä vuosisatojen ajan. Kannattavat yritykset maksoivat niin korkeita palkkoja, että houkuttelivat työntekijöitä ympäri maailmaa. Pienestä koostaan ​​huolimatta Alankomaista tuli yksi rikkaimmista maista maailmassa. Muuttuvassa maailmassa menetelmä kuitenkin hävisi 1960-luvun lopulla.

Kannattavat yritykset maksoivat niin korkeita palkkoja, että houkuttelivat työntekijöitä ympäri maailmaa

Tappioiden kattamiseksi kilta sisälsi pääkirja pääoma yrityksen tilinpäätöksessä. Tätä menetelmää käyttämällä joka kuukausi kirjanpidon päättyessä kassa- ja pankkipäiväkirjan saldo kirjataan pääkirja pääoma. Luottorahat ovat tappiot. Pääkirjakirjan velkasaldo voitto ja tappio on yhtiön voitto.

Kun yritys kirjaa 5% kuukausittaisesta lisäarvostaan pääkirja pääoma, tappiot katetaan automaattisesti

Pienissä yrityksissä tappiot ovat keskimäärin 2% myynnistä. Kun yritys kirjaa 5% kuukausittaisesta lisäarvostaan pääkirja pääoma, tappiot katetaan automaattisesti.

Suurissa yrityksissä tappiot voivat olla huomattavasti suuremmat. 17-luvulla menetelmää muutettiin hieman, jotta suuret yritykset pystyivät kattamaan suuremmat tappiot. Kun yritys laski liikkeeseen osakkeita, osakepääoma kirjattiin pääkirja pääoma, ja viisi prosenttia lisäarvosta käytettiin osinkojen maksamiseen. Näin ollen Hollantilainen Itä-Intia -yhtiö voisi kattaa tappiot, jotka olivat 20 kertaa suurempia kuin pienten yritysten. (Hollantilainen Itä-Intian yritys lähetti vakuuttamattomia puulaivoja toiselle puolelle maailmaa. Monet näistä aluksista eivät koskaan saaneet sitä takaisin.) (Ensimmäiset vakuutusyhtiöt perustettiin vasta 200 vuotta myöhemmin.)

Näin ollen Hollantilainen Itä-Intia -yhtiö voisi kattaa tappiot, jotka olivat 20 kertaa suurempia kuin pienten yritysten

Yritykset, jotka käyttivät kiltamenetelmää, saattoivat selviytyä ikuisuudesta, kun taas yritykset, jotka eivät käyttäneet sitä, menivät konkurssiin 10–15 vuoden kuluessa. Menetelmää ei koskaan käytetty Alankomaiden ulkopuolella.

Vaikka kiltamenetelmä toimi hyvin, sillä oli suuri ongelma. Kun yritys kirjasi 5% lisäarvosta tai osakepääomasta pääkirja pääoma ja teki kuukausittain kontraktion kassa- / pankkipäiväkirjaa varten, tappiot kadonneet taianomaisesti; pääkirja pääoma aina ollut velkasaldo, paitsi kun yritys oli konkurssiin. Joten yrittäjät ja suurten yritysten johtajat eivät ymmärtäneet mitä ongelma ratkaistiin pääkirja pääoma eikä ymmärtänyt miten se toimi.

Killat käyttivät kirjanpitomenetelmää pelastaakseen varanto, mutta nopeatempoisessa maailmassamme se vaatii onnettomuuksia. Kiltamenetelmä ei toiminut maagisesti: Niin kauan kuin varanto oli riittävän suuri tappion kattamiseksi, pääkirja pääoma oli velkasaldo. Jos varaus olisi liian pieni, yritys menisi konkurssiin. Joten pääkirja pääoma olisi aina velkasaldo, paitsi kun yritys meni konkurssiin.

Aikooko pääkirja pääoma töitä yrityksellesi?

Voit selvittää, onko pääkirja pääoma toimii yrityksesi kanssa, mukaan lukien pääkirjatili tuloslaskelma kirjanpidossa yrityksesi aloituspäivää tai automaattisen kirjanpitojärjestelmän alkamispäivää kohti. Vertaa sitten 31. joulukuuta saldot jokaiselle yrityksellesi tappiolle.

Vuosina, joissa yritykset leikata, molemmilla on voittoja ja tappioita. Tappiot johtuvat virheitä työntekijöiden toimesta. Työntekijät tekevät myös virheitä vuosien mittaan, että yritykset leikkaavat kustannuksia. Voitot ovat suuremmat kuin tappiot, joten tappiot näkyvät vain, kun käytetään a pääkirjatili tuloslaskelma. Voitot käytetään maksamaan yritysomistajille tai osakkeenomistajille ja tappiot pysyvät.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat