Mies muistiinpanoja puhuessaan naisen kanssa, sekä rento yrityspuku
Kuva Valmentajatila alkaen Pexels

Mitä tarkoitan ohjaajan kriisillä?

Koska johtajan tunnipalkat on otettu käyttöön, monet yritykset ja organisaatiot on demokratisoitu. Vaikka johtajat kantavat edelleen konkurssiriskin, he eivät enää ole ”pomo”, joka tekee kaikki vaikeat päätökset ja joka on vastuussa kaikesta. Nykyään useimmilla johtajilla ei ole edes paljon enemmän vastuuta kuin keskimääräisellä osastopäälliköllä.

Sitten oli aika, jolloin jos yritys kärsi tappiota, se teki leikkauksia, mutta johtaja asetti yrityksen tuotot silti omaan taskuunsa. Mutta nyt johtajat maksavat paitsi itselleen ylimääräisen riskin, jonka he edelleen kantavat, mutta myös lisävelvollisuuksista, joita heillä ei ole ollut vuosikymmenien ajan.

Ohjaajien tuntipalkat ovat myös aiheuttaneet toisen ongelman

Ohjaajien tuntipalkat ovat kuitenkin aiheuttaneet myös toisen ongelman. Yrittäjiä ja pienten organisaatioiden johtajia ei enää voida korvata. Tämän seurauksena useimmat pienyritykset ja organisaatiot ovat nyt konkurssissa viiden vuoden kuluessa perustajan / johtajan eläkkeelle siirtymisestä.

Perinteisesti kymmenen vuotta ennen eläkkeelle jättämistä johtaja nimitti sijaisen, jonka he sitten kouluttaisivat. Niissä kymmenessä vuodessa korvaaja saa säännöllisiä palkankorotuksia, ja kun he aloittivat johtajana, heidän palkansa nousivat entisestään.

Seurauksena on, että korvaavien ohjaajien kouluttaminen on mahdotonta

Nykyisin korvaavan henkilön palkka nousee edelleen heidän koulutuksensa aikana, mutta ei silloin, kun hän siirtyy virkaan. Tämä jättää kuitenkin tapauksen, että noin viisi vuotta myöhemmin hän voi joutua utelulliseen tilanteeseen, että heidän lisääntyneen kokemuksensa perusteella hän voi ansaita enemmän toisessa organisaatiossa vakinaisena työntekijänä kuin heidän johtamansa organisaation johtajana . Seurauksena on, että korvaavien ohjaajien kouluttaminen on mahdotonta.

Korvaavan ongelman ratkaisemiseksi hallintoneuvosto nimittää usein johtajat ulkopuolelta. Valitettavasti heiltä puuttuu usein tietoa ja kokemusta tietystä työstä, jota vaaditaan monien yrityksen ongelmien ratkaisemiseksi. Tämä aiheuttaa johtajan kriisin, jossa yksi työntekijöistä voi tarttua valtaan, kun taas muut työntekijät ovat etsimässä toista työtä. Nämä tapahtumat merkitsevät organisaation päättymistä.

heiltä puuttuu usein tietoa ja kokemusta vaaditusta erityisestä työalasta

Ratkaisu johtajan kriisiin on demokratisoinnin käyttöönotto. Kriisitilanteessa johtaja pyytää työntekijöiltä neuvoja. Jokainen johtaja tekee tietonsa ja kokemuksensa perusteella ehdotuksen, joka heidän näkökulmasta tarjoaa parhaan ratkaisun ongelmaan. Ohjaaja tekee sitten valinnan ehdotusten välillä ja ratkaisee asian.

Tässä skenaariossa ohjaaja on edelleen vastuussa, mutta vain osa vastuusta. Tämä tarkoittaa, että johtajalla on oikeus suurempaan palkkaan kuin tavallisilla työntekijöillä. Mutta ei niin korkea kuin tapaus olisi, kun hänestä tulisi ”pomo”.

Tämän vaatimuksen kanssa työntekijät myös leikkaisivat nenänsä

Ihmisille on tärkeää ymmärtää, että yrittäjät ja johtajat ovat tärkeässä asemassa yrityksissä. Ilman yrittäjiä yritykset eivät koskaan päästä maasta. Ilman johtajia nämä yritykset menisivät konkurssiin, kun yrittäjä kutsuu sitä päiväksi. Tämä tärkeä tehtävä on siis erittäin arvokas, mikä on ilmaistava palkana, jonka johtaja saa.

Pitäisikö johtajaa rangaista neljäkymmentä vuotta, jonka aikana he väärinkäyttivät valtaansa korottaakseen omaa palkkaansa? Voi olla. Mutta tämän vaatimuksen avulla työntekijät leikkaisivat myös nenänsä.

Vaihtoehto suurille yrityksille, jotka leikkaavat palkkoja ja luopuvat työntekijöiden etuuksista, ovat keskisuuret yritykset, joissa on muutama sata työntekijää ja joita johtavat yrittäjät, jotka ovat kiinnostuneita maksamaan työntekijöilleen hyvän palkan, jolloin he voivat houkutella hyviä työntekijöitä.

Vasta kun työntekijät ovat halukkaita maksamaan yrittäjille ja johtajille enemmän, he voivat myös ansaita enemmän tulevaisuudessa

Mutta maailmassa ei ole yhtä sielua, joka tekisi kaiken tarvittavan työn keskikokoisen yrityksen perustamiseksi, jos hän ei tiedä etukäteen, että hän ansaitsisi huomattavasti enemmän kuin työntekijänsä.

Vasta kun työntekijät ovat halukkaita maksamaan yrittäjille ja johtajille enemmän, he voivat myös ansaita enemmän tulevaisuudessa.

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat