Naisen kädet, joilla on paljon paperia
Kuva Alexander Mils alkaen Pexels

Yrittäjien ja toimitusjohtajien palkat leikkaamisen jälkeen havaitsevat todennäköisesti huomattavan palkkojen laskun. Tämä johtuu siitä, että he yrittivät ratkaista leikkausten aiheuttaman ongelman käyttämällä leikkausten tuottoja palkkojensa nostamiseen.

useimmat yrittäjät kokevat, että heidän ei ole vain oikein ansaita samaa palkkaa kuin saman tehtävän työntekijä

Koulutukseen perustuvat tuntipalkat otettiin käyttöön säästötoimenpiteenä vuonna 1980, ja niiden tarkoituksena oli vähentää työntekijöiden palkkoja. Mutta vuosien mittaan yrittäjät näyttävät unohtaneen tämän, ja he alkoivat käyttää tätä järjestelmää oman palkansa laskemiseen. Nykyään useimmat yrittäjät kokevat, että ei ole oikein, että he ansaitsevat saman palkan kuin saman tehtävän työntekijät. Ja aivan oikein. Koska heillä on myös lopullinen vastuu yrityksestä ja riskeistä, on vain kohtuullista, että he maksavat itselleen korkeamman palkan.

Sama pätee myös suurten yritysten toimitusjohtajiin. Hekin kantavat enemmän vastuuta ja ovat enemmän vaarassa kuin tavalliset työntekijät. Tästä syystä on kohtuullista, että heidän tulisi maksaa itselleen korkeampi palkka kuin vastaavissa tehtävissä työskenteleville vakituisille työntekijöille.

Kuten kirjoitimme hollantilaisessa rahanhallinnassa, yrittäjät ja toimitusjohtajat voivat, kunhan yritys on terve, täyttää haluamansa roolin ja maksaa itselleen haluamansa palkan. Leikkausten ongelma ei ollut siinä, että yrittäjät ja toimitusjohtajat maksavat itselleen liian korkeita palkkoja, mutta että he eivät koskaan ajatelleet leikkauksia. Tämän seurauksena he tekivät virheen säästämisen aikana, mikä johti lopulta yritysten konkurssiin ja korkeaan työttömyyteen.

Ajatus siitä, että palkkojen määrittämiseksi tarvitaan mitattava ilmiö, on vastaus tuntipalkan käyttöönottoon

Ajatus siitä, että palkkojen määrittämiseksi tarvitaan mitattava ilmiö, on vastaus tuntipalkan käyttöönottoon. Ennen vuotta 1980 yrittäjät ja johtajat pystyivät maksamaan itselleen niin paljon kuin halusivat, ainoana rajoituksena oli, että jos heidän palkansa olivat liian korkeat, se voisi vahingoittaa heidän liiketoimintaa.

Tämä tarkoitti kuitenkin myös sitä, että työntekijät voisivat ansaita paljon korkeamman palkan yhdistämällä tarjonta- ja kysyntälaki ja suorituspalkka kuin tuntipalkkoihin perustuen. Joskus he voisivat ansaita satoja dollareita päivässä tekemällä töitä, joille oli suuri kysyntä.

Yrittäjien ja työntekijöiden palkkoja koskevat tiukat säännöt voisivat siis toimia vain, jos myös koko maailma noudattaa näitä tiukkoja sääntöjä

Yrittäjien ja työntekijöiden palkkoja koskevat tiukat säännöt voisivat siis toimia vain, jos myös koko maailma noudattaa näitä tiukkoja sääntöjä. Pelkkä tosiasia, että yritykset kärsivät tappioita, tekee kuitenkin selväksi, että koko maailma ei noudata tätä. Maailman kunnollisen toiminnan ylläpitämiseksi tarvittava työ on usein raskasta, likaista ja toisinaan jopa vaarallista. Palkan tällaisesta työstä ei määrää vain se, kuinka ahkerasti yrittäjät ja työntekijät työskentelevät, vaan myös se, kuinka paljon rahaa yhteiskunta on valmis maksamaan saadakseen tämän työn aikaan.

Vuosien leikkausten jälkeen suurta osaa tästä työstä ei enää suoriteta. Tämä voisi satuttaa meitä huomattavasti.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat