Naisen kädet, joilla on paljon paperia
Kuva Alexander Mils alkaen Pexels

Yrittäjien ja toimitusjohtajien palkat leikkaamisen jälkeen huomaavat todennäköisesti palkkojensa merkittävän laskun. Tämä johtuu siitä, että he yrittivät ratkaista leikkauksista aiheutuneen ongelman käyttämällä korotusten tuottoja palkkojen nostamiseen.

useimpien yrittäjien mielestä ei ole oikein, että he ansaitsevat saman palkan kuin saman tehtävän työntekijä

Koulutukseen perustuvat tuntipalkat otettiin käyttöön säästötoimenpiteenä vuonna 1980, ja niiden tarkoituksena oli vähentää työntekijöiden palkkaa. Mutta vuosien mittaan yrittäjät näyttävät unohtaneen tämän, ja he alkoivat käyttää tätä järjestelmää oman palkan laskemiseen. Nykyään useimpien yrittäjien mielestä ei ole oikein, että he ansaitsevat saman palkan kuin saman tehtävän työntekijä. Ja oikeutetusti. Koska he kantavat myös lopullisen vastuun yrityksestä ja riskistä, on vain kohtuullista, että heidän tulee maksaa itselleen korkeampi palkka.

Sama pätee myös suurten yritysten toimitusjohtajiin. Hekin kantavat enemmän vastuuta ja ovat enemmän vaarassa kuin tavalliset työntekijät. Tästä syystä on kohtuullista, että heidän tulisi maksaa itselleen korkeampi palkka kuin vastaavissa tehtävissä työskenteleville vakituisille työntekijöille.

Kuten kirjoitimme hollantilaisessa Money Management -tapahtumassa, yrittäjät ja toimitusjohtajat voivat, kunhan yritys on terve, täyttää haluamansa roolin ja maksaa itselleen haluamansa palkan. Leikkausten ongelma ei ollut se, että yrittäjät ja toimitusjohtajat maksoivat itselleen liian korkeat palkat, vaan että he eivät koskaan ajatelleet leikkauksia. Seurauksena on, että he tekivät virheitä talouden ollessaan johtaen lopulta yritysten konkurssiin ja korkeaan työttömyyteen.

Ajatus siitä, että palkkojen määrittämiseksi tarvitaan mitattava ilmiö, on vastaus tuntipalkan käyttöönottoon

Ajatus siitä, että palkkojen määrittämiseksi tarvitaan mitattava ilmiö, on vastaus tuntipalkan käyttöönottoon. Ennen vuotta 1980 yrittäjät ja johtajat pystyivät maksamaan itselleen niin paljon kuin halusivat, ainoana rajoituksena oli, että jos heidän palkansa olivat liian korkeat, se voisi vahingoittaa heidän liiketoimintaa.

Tämä tarkoitti kuitenkin myös sitä, että työntekijät voisivat ansaita paljon korkeamman palkan yhdistämällä tarjonta- ja kysyntälaki ja suorituspalkka kuin tuntipalkkoihin perustuen. Joskus he voisivat ansaita satoja dollareita päivässä tekemällä töitä, joille oli suuri kysyntä.

Yrittäjien ja työntekijöiden palkkoja koskevat tiukat säännöt voisivat siis toimia vain, jos myös koko maailma noudattaa näitä tiukkoja sääntöjä

Yrittäjien ja työntekijöiden palkkoja koskevat tiukat säännöt voisivat siis toimia vain, jos myös koko maailma noudattaa näitä tiukkoja sääntöjä. Pelkkä tosiasia, että yritykset kärsivät tappioita, tekee kuitenkin selväksi, että koko maailma ei noudata tätä. Maailman kunnollisen toiminnan ylläpitämiseksi tarvittava työ on usein raskasta, likaista ja toisinaan jopa vaarallista. Palkan tällaisesta työstä ei määrää vain se, kuinka ahkerasti yrittäjät ja työntekijät työskentelevät, vaan myös se, kuinka paljon rahaa yhteiskunta on valmis maksamaan saadakseen tämän työn aikaan.

Vuosien leikkausten jälkeen suurta osaa tästä työstä ei enää suoriteta. Tämä voisi satuttaa meitä huomattavasti.

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat