Kuva Gerd Altmann alkaen Pixabay

Kaikkiaan 99.9% yrityksistä kokee tappioita kolmannen tilikaudensa lopussa. Muut 0.1 prosenttia aiheuttaa tappioita yhdeksännen tilikaudensa lopussa. Kaikki yhtiöt maailmassa, jotka ovat toimineet yli yhdeksän vuotta, tekevät tappioita.

Tappiota tekemisen jälkeen yritys alkaa leikata, ja sitten se kärsii sekä tappiota että voittoa. Kuitenkin ilman pääkirjatili tuloslaskelma, menetys ei ole näkyvissä. Tappiot johtuvat työntekijöiden virheistä ja a virhe kirjanpidossa. Työntekijät tekevät virheitä myös vuosina, kun yritys toteuttaa leikkauksia. Noina vuosina voitto ylittää tappion, mikä tarkoittaa, että tappio ei ole näkyvissä kirjanpidossa. Yritykset kuitenkin käyttävät voittoja omistajiensa ja osakkeenomistajiensa maksamiseen. Joten jättää tappion.

Yrityksille, jotka eivät käytä sitä budjetointi tappio voidaan helposti laskea. Tappiot syntyvät tuotanto- ja myyntiosastoilla. Yhtiön kokonaistappio on keskimäärin 2% sen kumulatiivisista tuloista vuosina, jotka alkavat siitä, kun yritys ilmoitti ensimmäisen kerran tappiosta, joka on melkein aina kolmannella tilikaudella. Yritysten sulautuessa molemmat kumppanit siirtävät yhdistelmätappionsa uudelle yritykselle. Siksi tämä uusi yritys alkaa tappiolla ensimmäisestä vuodesta. Tappio on sulautumiskumppanien tappioiden kokonaismäärä. Tappiollisten liiketoimintayksiköiden katoaminen ei vaikuta tappioon.

Kun yritykset käyttävät budjetointia, jota useimmat suuret yritykset tekevät 90-luvulta lähtien, budjettialijäämät voivat kasvaa paljon. Budjettivaje esiintyy hallinto-osastoilla. Budjettialijäämä on 2% kumulatiivisesta talousarviosta kolmannesta tilikaudesta lähtien plus.

Plus: On temppu, jonka avulla johtajat voivat saada lisäbudjetin. Vuotta myöhemmin tämä temppu johtaa myös ylimääräiseen budjettialijäämään. Kymmenen sata kertaa niin suuri kuin lisäbudjetti.

Muutaman vuosikymmenen jälkeen liiketappiot voivat olla 30–40% liikevaihdosta

Tappiot kasvavat vuosittain, kun yritys toimii. Muutaman vuosikymmenen kuluttua yrityksen kokonaistappio voi olla 30% tai 40% liikevaihdosta. Otetaan esimerkiksi 20-vuotias yritys, joka työllistää 900 henkilöä ja jonka liikevaihto on 100 miljoonaa dollaria vuodessa. 19. tilikauden päättyessä sen kokonaistappio olisi 34 miljoonaa dollaria. 20. liiketoimintavuoden loppuun mennessä tappio on 36 miljoonaa dollaria. Ilman pääkirjatiliä voittoa ja tappiota ei kuitenkaan ole näkyvissä tilinpäätöksessä.

Miksi yritykset ovat kannattavia ensimmäisen liiketoimintavuoden aikana?

Tappiot ovat vain 2% liikevaihdosta. Niin kauan kuin markkinat ja tulot kasvavat yli 2% vuodessa, tappiot katetaan. Kaiken kaikkiaan 99.9% tuotteista tarvitsee kaksi vuotta kaikkien potentiaalisten asiakkaidensa saavuttamiseksi. Tähän sääntöön on kaksi poikkeusta. Kun myyvät tuotetta, jota asiakkaat eivät ymmärrä (videonauhuri vuonna 1980), yritykset tarvitsevat kahdeksan vuotta saavuttaakseen kokonaismarkkinoiden levinneisyyden. Kaikkea tuhoavan sodan jälkeen, maan jälleenrakentamisen aikana, voi kestää muutama vuosikymmen ennen kuin kaikki kansalaiset saavat kaikki elämäänsä tarvitsemansa tuotteet.

© 2019-2020 AtoBC BV

Älykkäät säästöt tekevät yrityksistä terveellisiä

Sivun näyttökerrat